Krassen op je mobiel?
Zo voorkom je ze
Achteraf weet je precies wat je had moeten doen om een kras op het scherm van je mobiele telefoon te voorkomen. Je zou in dat krasje kunnen berusten, maar ons lukt het echt niet om een kras ‘een plekje te geven’. Jou wel? Vast ook niet. Dus lees snel door voor manieren om ze het beste te voorkomen.
Beter dan genezen
Ja, je mobiele telefoon kostte al een vermogen. Dus koop toch vooral een goede schermbeveiliger. Ze voorkomen echt krassen en houden je bloeddruk daarmee laag. Want zoals je weet: krassen komen op nieuwe schermpjes zoals tomatenvlekken op een schoon tafelkleed. Eerder dan verwacht. En vergeet het hoesje niet. Smartphones voelen zich erg aangetrokken tot de zwaartekracht, en barsten laten zich nog moeilijker wegwerken dan krassen. Klinken we als je moeder? Vermoedelijk wel.
Huismiddeltjes? Niet doen
Tijdens het onderzoeken van oplossingen voor krassen kwamen we de gekste huismiddeltjes tegen. Van deze oplossingen schrokken onze deskundigen. Vandaar ons eerste advies: hou je verre van de tandpasta, papjes van talkpoeder of bakpoeder en plantaardige olie. Je brengt je waardevolle smartphone er gewoon mee in gevaar.
Twee soorten screenprotector
Geloof ons: de beste manier om met krassen op je scherm om te gaan is om ze te voorkomen. Klinkt heel flauw, maar we zijn echte fans van smartphones hier, en dus staan we niet te juichen bij krassen.
Om te beginnen: ga toch een beetje voorzichtig om met je smartphone. Hem zonder bescherming in je tas of je broekzak stoppen is een slecht plan. Tegen barsten gebruik je een hoesje en tegen krassen een screenprotector. En daarvan bestaan er twee soorten die wij aanraden: een kunststof en een glazen uitvoering.
Kunststof screenprotector
Het is de meest voordelige oplossing en beschermt je scherm goed. Het aanbrengen is vaak best een klus en je scherm wordt er vaak iets stroever van. Op den duur kan er ook op de protector zelf een krasje komen, maar dan vervang je de screenprotector gewoon.
Glazen protector
Het glas van de glazen screenprotector is gehard, en nog minder krasgevoelig dan de kunststof-versie. Hij is wel iets duurder, maar gaat door zijn krasbestendigheid langer mee. Swipen, slepen en vegen over het scherm voelt net zo glad als het glas van je telefoon zelf. Je kunt wel iets merken aan de drukgevoeligheid bij toestelschermen die dat hebben.
Kom langs
Twijfel je welke screenprotector de beste voor je is? Loop dan gewoon even langs in de Vodafone-winkel. Daar weten ze er alles van.
Daarom kies je Vodafone
Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.