Videobellen met FaceTime
FaceTime is een populaire Apple-app waarmee je kunt videobellen via het internet. De FaceTime app staat zelfs standaard geïnstalleerd op iedere iPhone, iPad en Mac. Je kunt FaceTimen via wifi of een mobiele internetverbinding en de gesprekken komen binnen op alle apparaten waarop je bent ingelogd met je Apple-ID. Super handig dus! Lees snel verder om te ontdekken hoe FaceTime werkt.
FaceTime gebruiken
Om FaceTime te kunnen gebruiken moet de functionaliteit ingeschakeld zijn en moet je zijn ingelogd met je Apple-ID. Dit controleer je zo:
- Ga naar ‘Instellingen’;
- Zie je bovenin de naam van je Apple-ID staan? Dan ben je ingelogd. Is dit niet het geval? Log dan eerst in op je Apple-ID met behulp van het bijbehorende e-mailadres en wachtwoord;
- Controleer nu of FaceTime is ingeschakeld. Scroll hiervoor naar beneden in ‘Instellingen’ totdat je FaceTime tegenkomt in de lijst met geïnstalleerde apps. Zorg vervolgens dat het schuifje naast ‘FaceTime’ op groen staat.
Nu ben je klaar om een FaceTime-(groeps)gesprek te starten. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder leggen we deze mogelijkheden aan je uit.
Via de Contacten app
Een FaceTime-gesprek start je gemakkelijk vanuit de app ‘Contacten’. De enige vereiste is dat degene die je wilt FaceTimen toegevoegd is aan je contactpersonen. Het werkt verder als volgt:
- Ga naar de app ‘Contacten’;
- Selecteer de persoon die je wilt videobellen uit de lijst met contactpersonen;
- Als er ‘FaceTime’ bij de contactpersoon staat, dan kun je het gesprek starten door op het camera-icoon te drukken. Staat er geen ‘FaceTime’, dan gebruikt de contactpersoon geen FaceTime.
Via de FaceTime app
FaceTime-gesprekken kun je ook direct starten vanuit de FaceTime-app. Dit is bijvoorbeeld handig als je vaker met dezelfde persoon videobelt. Het werkt op de volgende manier:
- Ga naar de app ‘FaceTime’;
- Druk nu op de knop ‘Nieuwe FaceTime’;
- Je kunt nu de contactpersoon die je wilt FaceTimen opzoeken en selecteren;
- Tik op ‘FaceTime’ om het gesprek te starten.
Voor beide methoden geldt dat degene die je belt het inkomende videogesprek eerst moet accepteren om het gesprek te beginnen. Dit werkt precies hetzelfde als bij een normaal telefoongesprek.
Een groepsgesprek starten
Wil jij met meerdere mensen tegelijkertijd videobellen? Ook dat is mogelijk met FaceTime! Je kunt namelijk maximaal 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek. Op deze manier kun je bijvoorbeeld makkelijk iets bespreken met een aantal vrienden of familieleden. Een groepsgesprek start je als volgt:
- Open de app ‘Contacten;
- Druk vervolgens op ‘Nieuwe FaceTime’;
- Vanuit ‘Contacten’ voeg je vervolgens gemakkelijk de contactpersonen toe waarmee je wilt videobellen;
- Wanneer er bij het toevoegen van een contactpersoon ‘Nodig uit met Berichten’ in beeld verschijnt, dan gebruikt deze contactpersoon geen FaceTime;
- Iedereen toegevoegd? Druk dan op ‘FaceTime’ om met het groepsgesprek te beginnen.
FaceTime Audio
Waar FaceTime vooral op videobellen gericht is, heeft Apple sinds 2013 ook een oplossing voor het bellen zonder video: FaceTime Audio. FaceTime audio werkt alleen met spraak en de app is net als FaceTime alleen geschikt voor Apple devices. Heb jij een telefoonabonnement zonder een onbeperkt aantal belminuten? Dan kun je FaceTime audio bijvoorbeeld gebruiken om lekker lang via wifi te bellen. Het enige minpunt is dat degene die je wilt bellen dus ook een iPhone, iPad of Mac moet hebben.
FaceTimen op Android en Windows
Geen Apple apparaat bij de hand en toch FaceTimen? Dan is het sinds iOS 15 ook mogelijk om aan een FaceTime-gesprek deel te nemen vanaf een Android- of Windows-apparaat. Dit werkt via FaceTime-links. Een FaceTime gebruiker op een iPhone, iPad of Mac deelt hiervoor een link met de Android- of Windows-gebruiker en die kan vervolgens via zijn of haar browser deelnemen aan het gesprek. Het enige wat hiervoor nodig is, is een internetverbinding en de laatste versie van Google Chrome of Microsoft Edge.