Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Ransomware

Drie MKB’ers over cyberaanvallen: schok, onmacht, schaamte

Je wilt er als MKB-ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat bedrijfsgegevens zijn versleuteld en dat criminelen losgeld eisen. Het besef dat het probleem niet zomaar weggaat, slaat in als een bom. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Over de schok, de onmacht en ook over de schaamte: zij wilden alleen anoniem hun verhaal doen. Het goede nieuws is dat MKB’ers zich tegen cybercrime kunnen beschermen.

Opeens is je modezaak getroffen door ransomware (video en e-book)

De schrik slaat je om het hart: mijn zaak, slachtoffer van cybercriminelen? Jazeker, het gebeurt ook mkb-ondernemers. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 30 mkb-bedrijven het afgelopen jaar daadwerkelijk geraakt is door ransomware waarbij gevraagd is om losgeld te betalen. Dat zijn meer dan 50.000 bedrijven! Winkelier Rico Nieuwenhuijse van Rico Moda in Goes vertelt over de ransomware aanval die zijn zaak trof. Vodafone Business security-expert Joost van Oord geeft tips: “Ga niet achterover hangen. Onderneem actie.”

Uitgever maakt cyberaanval mee: “Heftige ervaring”

Dat een cyberaanval buitengewoon verstorend werkt voor zowel kleinere als grotere bedrijven, is nog een understatement. We belichten dit aan de hand van twee recente voorbeelden: uitgeverij EMG uit Eindhoven en Bakker Logistiek uit Zeewolde. EMG-directeur Margret Wallaard: “Ik vond het een vrij heftige ervaring.”