Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Bouwt u ook aan een toekomstbestendige werkplek?

COVID-19 heeft organisaties aangespoord om hun werkomgeving opnieuw uit te vinden toen Nederland massaal gedwongen werd thuis te werken. Het nieuwe hybride werken, de aangepaste kantooromgeving enzovoorts; het vraagt allemaal om extra technologische tooling en beveiliging. Deze zijn noodzakelijk als u – ook post-corona – flexibel wilt zijn met uw organisatie. En zo creëert u een toekomstbestendige werkplek.

Een toekomstbestendige werkplek heeft geïnvesteerd in een viertal zaken: digitalisering, betrouwbare verbinding, gecontroleerde informatiestroom en veiligheid. In dit artikel leggen wij u uit waar het bij deze vier zaken om draait. Kijk hier voor alle informatie over hybride werken.

Wat is een toekomstbestendige werkplek?

Een toekomstbestendige werkplek is voorbereid op alles en kan flexibel meebewegen met ontwikkelingen van buitenaf. Het biedt medewerkers de mogelijkheid om overal te werken en de bedrijvigheid voort te zetten. Veilig en betrouwbaar. En het zorgt ervoor dat uw klanten dezelfde feilloze service ervaren.

“Hybride werken is de nieuwe norm. Een norm waar je als organisatie op ingericht moet zijn om dit lange termijn succesvol te laten werken.”

Wist u dat volgens verschillende onderzoeken 80 tot 90 procent van de werknemers zegt graag thuis te blijven werken, minimaal één dag per week? Daarmee is hybride werken de nieuwe norm. Een norm waar je als organisatie op ingericht moet zijn om dit lange termijn succesvol te laten werken. Veilig, betrouwbaar en met behoud van het welzijn van de medewerkers. 

toekomstbestendige werkplek

Waarom een flexibele organisatie?

Naast het feit dat medewerkers aangeven hybride te willen werken heeft het faciliteren van flexibiliteit veel meer voordelen. Als de technologie in uw organisatie flexibiliteit goed faciliteert, dan:

  • Is de continuïteit van de werkzaamheden bij plotseling beperkende omstandigheden beter geborgd
  • Geeft dat vertrouwen aan medewerkers om ongehinderd en veilig gebruik te maken van de mogelijkheden
  • Behoudt de organisatie connectie met de medewerkers evenals de medewerkers onderling  

Het uiteindelijke gevolg? Uw organisatie kan een crisis, zoals een pandemie, gemakkelijker doorstaan. Dit is ook uit onderzoek gebleken

Zo bouwt u een toekomstbestendige werkplek

Een toekomstbestendige werkplek heeft geïnvesteerd in een viertal zaken: digitalisering, betrouwbare verbinding, gecontroleerde informatiestroom en veiligheid. Alle vier veelomvattend, waarvan de kern hieronder uitgelegd. Voor concrete organisatie-voorbeelden plus concrete technologische oplossingen, download het e-book.   

toekomstbestendige werkplek

1. Digitalisering

Een toekomstbestendige werkplek heeft stappen gemaakt in digitalisering van processen en diensten, zoals nieuwe manieren van interactie. Het voordeel van digitalisering is dat uw mensen minder fysiek met elkaar in contact hoeven zijn, door gebruik van o.a. applicaties, cloudoplossingen en virtuele tools. De tijd wordt efficiënter benut. En daarnaast genereert u data, waarmee u waardevolle inzichten krijgt om bedrijfsprocessen nog beter te maken. 

2. Betrouwbare verbinding

Om de waarde van digitalisering te borgen zijn stabiele en snelle netwerkverbindingen essentieel. Een betrouwbare verbinding zorgt voor:

  • Goede samenwerking tussen werknemers, teams, klanten en/of partners
  • Minder incidenten, waarbij klanten gedupeerd worden
  • Snelheid in schakelen bij mogelijke kansen
  • Verhoogde productiviteit van werknemers

Kortom: met een stabiele, snelle netwerkverbinding staat iedereen, waar dan ook, in verbinding met elkaar. Goed is ook om de prestaties van uw verbindingen real-time te monitoren. Met voorspellend onderhoud beheert en onderhoudt u apparatuur proactief met behulp van sensoren, waardoor uitvaltijd minder wordt.  

3. Een gecontroleerde real-time informatiestroom

Alle medewerkers snel en eenvoudig op de hoogte houden over nieuwe regelgeving of processen, via één ware bron van informatie is goed mogelijk via technologie als een AI-assistant en narrowcasting.  

4. Veiligheid voorop

De veiligheid omvat enerzijds de veiligheid voor medewerkers om ongehinderd gebruik te maken van online tools, netwerken en systemen en anderzijds – specifiek in deze tijd - een veilige mensenstroom bij organisaties. Een toekomstbestendige werkplek zet technologie in om de veiligheidsrichtlijnen te handhaven.  

Het is ook goed mogelijk de stroom mensen op een locatie te analyseren en optimaliseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van Augmented Reality- en/of Virtual Reality-tools om mensen uw producten te laten ervaren zonder dat er contact op fysieke locatie nodig is. En connect en beheer gebruik van camera’s, bluetooth en wearables om, zodat u diverse zaken kunt meten, analyseren en inzichtelijk krijgt hoe u kunt sturen op extra veiligheid van medewerkers en/of klanten.

Bouw ook aan een toekomstbestendige werkplek

Help uw mensen om overal efficiënt en veilig te werken met langdurige, betrouwbare oplossingen voor werken op afstand. Daarmee beheerst u kosten en verbetert u de veiligheid en wordt u toekomstbestendig.  

Ontdek mogelijke concrete oplossingen voor uw organisatie.

Bouwt u ook aan een toekomstbestendige werkplek?

Hybride Vooruit

Alle collega's en klanten steeds verbonden met de zaak. Overal.