Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Waar moet u op letten als u investeert in antivirus software?

Phishing-zwendel, Trojaanse paarden, ransomware… met al deze dreigingen is het zaak dat u cybercriminelen een stap voor blijft. Wij leggen uit wat de verschillende bedreigingen zijn en hoe u de juiste antivirussoftware kiest om uw bedrijf te beschermen.

Uw bedrijf en uw data hebben verdienen bescherming. Met deze tips vindt u de antivirussoftware die de cyberbedreigingen van vandaag aan kan. Lees hier welke training u uw medewerkers kunt (laten) geven om de 'cybercrime awareness' te verbeteren.

Wanneer hebt u voor het laatst nagedacht over uw antivirussoftware? Als dat al een tijdje geleden is, is het tijd om er nog eens naar te kijken. De huidige cyberbedreigingen zijn slimmer, sneller en meedogenlozer - en het is cruciaal om bij te blijven. Wij wijzen u graag op de verborgen bedreigingen die uw bedrijf bedreigen en helpen u de beste antivirussoftware te kiezen.

Waar moet u op letten als u investeert in antivirus software?

Wat is antivirussoftware?

Antivirussoftware beschermt uw digitale activa door bestanden, apps en internetverkeer te scannen om bedreigingen zoals virussen, malware en ransomware te identificeren, in quarantaine te plaatsen en te verwijderen.

Maar dat is slechts de basis. Wanneer zelfs een klein veiligheidslek grote gevolgen kan hebben, beschermt het gevoelige gegevens, beschermt het klantgegevens en zorgt het ervoor dat uw bedrijf niet wordt verstoord door onverwachte cyberaanvallen. 

Tegen welke bedreigingen biedt antivirussoftware bescherming?

Cyberbedreigingen hebben een lange weg afgelegd ten opzichte van de eenvoudige virussen van gisteren. De aanvallen van vandaag zijn gevarieerd, flexibel en veranderen snel, dus uw antivirussoftware moet op de hoogte blijven. Hier zijn de meest voorkomende bedreigingen:

Virussen

Phishing-zwendel

Adware en spyware

Ransomware

Trojaanse paarden

Wormen

Keyloggers

Botnets

Lees over nieuw, recent onderzoek onder mkb'ers over digitalisering

Waar moet u op letten als u investeert in antivirus software?

Waar u op moet letten bij antivirussoftware

Bij het kiezen van de beste antivirussoftware gaat het niet om de populairste. Het gaat erom dat u er een kiest die werkt voor uw bedrijf. Hier leest u waar u op moet letten en wat suggesties over wie er het meeste baat bij heeft: 

1. Bescherming tegen surfen - Het internet zit vol met valstrikken die erop wachten om u te verrassen. Browserbeveiliging blokkeert gevaarlijke sites voordat ze uw systeem infecteren, zodat uw team veilig online kan.Voorbeeld:  E-commerce, marketing, telewerkers en mediabedrijven - overal waar mensen voortdurend surfen of online tools gebruiken.

2. Phishing en scamdetectie - Phishing wordt met de dag slimmer. Uw antivirusprogramma moet deze en andere zwendelpraktijken in realtime detecteren en blokkeren.Voorbeeld: Bedrijven die gevoelige gegevens verwerken. Denk aan financiële instellingen, zorgverleners of bedrijven die sterk afhankelijk zijn van e-mail.

Wilt u uw bedrijf en uw data nog beter beschermen? Ga aan de slag met awareness en lees 'Cybercrime-bewuste medewerker, hoeksteen van uw security'

Waar moet u op letten als u investeert in antivirus software?

3. Betrouwbare firewall - Een firewall bewaakt netwerken om slechte dingen buiten te houden en vertrouwd verkeer binnen te laten. Zoek naar antivirussoftware die een degelijke firewall bevat of integreert. Voorbeeld: IT-bedrijven, grotere kantoren en bedrijven met complexe netwerken of meerdere locaties.Lees onze gids om jezelf te beschermen met een firewall.

4. Virus opschonen - Een virus vangen is niet genoeg. U moet elk spoor uitwissen. De virusopruimingsmodus verwijdert bedreigingen volledig en herstelt uw systemen in de staat van voor de infectie. Voorbeeld: detailhandelaren, logistieke bedrijven, financiële dienstverleners en elk ander bedrijf dat zich geen seconde downtime kan veroorloven.

5. Minimaal geheugengebruik - Niemand wil een traag systeem. Zoek naar antivirussoftware die geen geheugen in beslag neemt en geen bronnen verbruikt. Voorbeeld: ontwerpbureaus, technische start-ups of andere bedrijven die geheugenintensieve software gebruiken.

6. Regelmatige updates - Cyberbedreigingen evolueren met het uur. Uw antivirussoftware moet regelmatig worden bijgewerkt om de ontwikkelingen voor te blijven. Voorbeeld: snel veranderende sectoren zoals IT, technologie en financiën, waar u het zich niet kunt veroorloven achterop te raken.

Van security een hoofdzaak maken? Luister wat Eva de Mol er over zegt: 'Video Eva de Mol: “Security vast onderdeel bedrijfsvoering'

Waar moet u op letten als u investeert in antivirus software?

7. Efficiënte malwarescanner - Uw malwarescanner moet snel en effectief zijn - in staat om bedreigingen in real-time op te vangen zonder een slag te missen. Voorbeeld: elk bedrijf met gevoelige klantgegevens, zoals de gezondheidszorg, juridische of financiële sector, waar zelfs een kleine inbreuk ernstige schade kan veroorzaken.

8. Back-up opties - Ransomware komt hard aan. Ingebouwde back-upopties kunnen u snel weer op de been helpen door gegevens snel te herstellen zonder dat u hoeft te betalen. Voorbeeld: iedereen die met gevoelige gegevens werkt, vooral in de financiële sector, gezondheidszorg of e-commerce, waar gegevensverlies verwoestend kan zijn.

9. Ouderlijk toezicht - Ze zijn er niet alleen voor kinderen. In het bedrijfsleven helpt ouderlijk toezicht u de toegang tot risicovolle of ongepaste websites te blokkeren, zodat u minder wordt blootgesteld aan schadelijke links. Voorbeeld: bedrijven met gedeelde netwerken waar u de internettoegang moet controleren.

Gratis antivirussoftware biedt vaak niet de volledige bescherming die u nodig hebt. Door deze tips te volgen, kunt u investeren in een oplossing die voortdurende ondersteuning biedt, uw systemen beveiligt en gemoedsrust biedt.

Gratis Ondernemers Advies

Klaar om uw beveiliging op een hoger plan te brengen? Neem contact op met onze experts van Gratis Ondernemers Advies voor persoonlijke advisering over antivirus. Boek meteen een gesprek met Gratis Ondernemers Advies.

Gratis Ondernemers Advies

Krijg 1-op-1 advies van een onafhankelijk adviseur