Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Veilige wifi in uw bedrijf

Voor u en uw medewerkers

Wat is wifi beveiliging?

Draadloos internet is bijna net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Dat heeft ook een nadeel: routers staan altijd aan en dat maakt uw bedrijf kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Via een onbeveiligd wifi-netwerk krijgen hackers gemakkelijk toegang tot uw gegevens en kunnen ze malware verspreiden. Wifi beveiligen is daarom essentieel.

Professionele wifi

 Overal perfecte wifi op de zaak
 Apart gastennetwerk
 Geen hoge investering
  Vakkundige installatie

Waarom is goede wifi-beveiliging nodig?

74%

van werkend Nederland gebruikt de zakelijke laptop ook privé doeleinden. 

41%

van jongeren kijkt nooit of een website versleuteld is

73%

gebruikt wel eens een wifi-netwerk waarvoor geen wachtwoord nodig is

65

Nederlanders van 65 jaar willen meestal het standaard wifi-wachtwoord niet veranderen

4 tips voor goede wifi-beveiliging

Wachtwoordbeleid

Een sterk wachtwoordbeleid

Sterke wachtwoorden maken internetten een stuk veiliger. Dit begint bij het wijzigen van het fabriekswachtwoord van de router. Het standaard wachtwoord ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is vaak gebaseerd op voorspelbare gegevens zoals het MAC-adres van het apparaat. Dit maakt het gemakkelijk om te ontcijferen. Kies daarom zelf een wachtwoord met willekeurig gekozen tekens. Met een password manager kan men zulke wachtwoorden creëren. Met zo’n tool kunt u ook coördineren dat enkel de juiste personen toegang hebben tot de juiste wachtwoorden.

WPA2

Kies voor WPA2 of WPA3

WEP, WAP, WAP2 en WAP3 zijn encryptietechnieken die gebruikt worden om het wifi-wachtwoord te beveiligen. Oudere varianten zoals WEP (Wired Equivalent Privacy) en WAP (Wi-Fi Protected Access) zijn voor bedrijven niet veilig genoeg. Het zijn verouderde technieken die relatief makkelijk te kraken zijn door hackers. Kies daarom minimaal voor het veelgebruikte WPA2. Wilt u volledig voorbereid zijn op de toekomst? Dan is WPA3, de nieuwste standaard voor wifi-veiligheid, een goede optie.

firmware

Houd firmware up to date

Om de router of modem te beveiligen is het belangrijk dat de firmware altijd up to date is. Fabrikanten komen regelmatig met software-updates om de werking van het apparaat te verbeteren en kwetsbaarheden op te lossen. In veel gevallen worden routers van internetproviders automatisch geüpdatet, maar als er een handmatige update wordt aangeboden kunt u deze het beste zo snel mogelijk uitvoeren. Let wel op dat als er een foutje gemaakt wordt tijdens de update, het netwerk daarna mogelijk niet meer werkt. Om die reden kiezen veel bedrijven voor updaten in de avond of in het weekend.

bewust personeel

Creëer bewustzijn bij personeel

Aan de technische kant valt veel te optimaliseren, maar ook uw personeel speelt een grote rol bij beveiligde wifi. Informeer uw personeel daarom over de risico’s en geef altijd duidelijke instructies. Zorg bijvoorbeeld dat het wifi-wachtwoord niet zomaar met externen gedeeld wordt en maak eventueel een extra netwerk aan voor gasten. Externen kunnen dan wel gebruik maken van het internet, maar geen toegang krijgen tot bestanden en printers die gekoppeld zijn aan het bedrijfsnetwerk.

Voordelen van wifi-beveiliging

Met wifi-beveiliging kunt u zorgeloos werken.

Netwerk

Haal alles uit uw netwerk

Een veilig wifi-netwerk is alleen toegankelijk voor uw medewerkers, waardoor het optimaal presteert qua snelheid en downtime.

Tijd en geld besparen

Bespaar tijd en geld

Beveiligingsproblemen oplossen kost vaak veel tijd en geld, zeker als het netwerk tijdelijk onbereikbaar is. Voorkomen is beter dan genezen.

Productiviteit

Hogere productiviteit

Beveiligde wifi zorgt ervoor dat iedereen zijn werk kan blijven doen en daardoor blijft de productiviteit hoog.

Cyberaanvallen

Minder kwetsbaar voor cyberaanvallen

Door wifi-beveiliging loopt u minder risico om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

Innovatie

IT-afdeling kan zich richten op innovatie

Goede beveiliging van uw wifi-netwerk zorgt ervoor dat de IT-afdeling minder tijd kwijt is met het oplossen van problemen, waardoor uw medewerkers tijd en energie kunnen steken in innovatie.

Wat gebeurt er bij een cyberaanval?

Over de cyberaanval

Loonbedrijf Van Diepen werd in juli 2020 getroffen door een cyberaanval. 

Mede-eigenaar Jack van Diepen vertelt over: 

  • de hack
  • het hersteltraject
  • de schade
Jack van Diepen

De oplossing

Jack van Diepen en zijn bedrijf hebben na de cyberaanval de rust en het vertrouwen hervonden. Van Diepen vertelt over:

  • de hack
  • het hersteltraject
  • de schade
Cyberrisicos ebook

Alles over beveiliging in ons ebook

 Trends en uitdagingen in cybersecurity
 Hoe u de hele keten beschermt
 Onze oplossingen voor uw veiligheid

Lees alles over veilig werken op V-Hub

#techtalks, video 2: Jurre Horsels’ kijk in cyberkeuken VodafoneZiggo

Nederlandse bedrijven verwachten dat zij dit jaar hun budgetten voor cybersecurity tot 20% verhogen. In deze #techtalk 2 deelt Jurre Horsels, CISO (Chief Information Security Officer) van VodafoneZiggo, de uitdagingen en oplossingen van de onderneming in cybersecurity. Ook geeft hij tips hoe u als ondernemer het risico op cyberaanvallen kunt verminderen. 

Zo weet u welke security beheersmaatregelen u kunt nemen

Oktober is nationale cybersecurity maand, een jaarlijks initiatief waarbij organisaties zich inzetten om kennis te delen rondom cybersecurity. In #techtalks gaf onze Chief Information Security Officer (CISO) Jurre Horsels daarom een inkijk in onze ‘Security First’-strategie, zodat u als ondernemer daarvan kunt leren. In dit artikel leest u hoe u bepaalt welke beheersmaatregelen u het beste kunt nemen voor uw bedrijf en hoe u het beste in deze maatregelen kunt investeren. 

8 varianten op MITM-aanval: laat de man-in-the-middle u niet foppen

Een man-in-the-middle (MITM)-aanval is een type cyberaanval waarbij de aanvaller de communicatie tussen twee partijen onderschept om hen te doen geloven dat zij rechtstreeks met elkaar communiceren. De aanvaller neemt de controle over de communicatiesessie over door het verkeer tussen de twee partijen te onderscheppen, te controleren en te manipuleren. Vervolgens kan deze elk van de partijen misleiden door het wijzigen of verzenden van valse berichten zonder dat een van de partijen het weet. Dit artikel laat u zien hoe u zo'n geraffineerde MITM-aanval kunt herkennen – tuin er niet in!

Op zoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf?

Kleinbedrijf

ZZP

Vodafone Business helpt ZZP-ers aan beveiliging voor mobiele telefoons.

MKB

MKB

Vodafone Business biedt MKB-ers uitgebreide beveiligingsmogelijkheden.

Grootbedrijf

Grootzakelijk

Voor grootzakelijke klanten biedt Vodafone Business oplossingen op maat.

Gratis Ondernemers Advies

Krijg 1-op-1 advies van een onafhankelijk adviseur