Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Flexibel werken

Hybride werken prioriteit voor veel mkb-ondernemers

“De coronacrisis, met het thuiswerken tot gevolg, heeft veel impact op hoe ondernemers zijn gaan kijken naar werk en werknemers”, stelt Luuc Mannaerts, ceo van financieringsplatform October. Ruim eenderde van de mkb-ondernemers geeft aan in de bedrijfsvoering prioriteit te geven aan (nieuwe) manieren van samenwerken, zoals thuiswerken. Ook geeft een kwart van de ondernemers aan de focus te leggen op innovatie en digitaliseren.

Hybride werken is #1 arbeidsvoorwaarde voor kantoorwerker

Voor 90 procent van de kantoormedewerkers in Nederland is hybride werken het ‘nieuwe’ normaal. Uit onderzoek blijkt dat het voor deze groep zelfs de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is, gevolgd door vakantiedagen en een pensioenregeling. 

8 cyber security actiepunten voor veilig hybride werken

Als er straks bij veel bedrijven wat meer ruimte komt om niet alleen thuis, maar ook af en toe weer eens op kantoor te werken, dan moet dat wel veilig gebeuren. Hybride werken vraagt een scherp oog voor cyber security en informatiebeveiliging, zowel thuis, bij klanten als op kantoor. V-Hub zet de spelregels op een rij die Vodafone Ziggo in de eigen praktijk hanteert voor het ‘hybride tijdperk’. Het draait om acht actiepunten, waarmee elke organisatie veilig kan werken.

Business Break Podcast #5: Voorkom dat u de hele dag 'aan' staat

Thuiswerken wérkt, daar zijn velen in het afgelopen jaar wel achter gekomen. Al kan het soms moeilijk zijn om de grens tussen werk en privé te bewaken. Voor u het weet, staat u altijd ‘aan’ en dat is niet verstandig. Hoe u dat voorkomt, vertellen de slimmer werken-experts in deze Business Break Podcast #5.

Voor 't kantoor van de toekomst: slim self-service snacken

Wat begon met dozen vol (gezonde) snacks die wekelijks via een abonnement bij bedrijven werden afgeleverd, is uitgegroeid tot Junea, een slimme selfservice-automaat waarvan je als ondernemer de inhoud én de prijs van de producten zelf kunt bepalen. Succesvol ondernemer én influencer Bas Smit (900.000 volgers op Instagram) heeft het apparaat mede bedacht: “Het faciliteren van het juiste eten en drinken op de werkplek hoort bij het kantoor van de toekomst.”

Business Break Podcast #4: Wat als focussen een uitdaging wordt?

Lekker geconcentreerd doorwerken is fijn, maar wat is het toch moeilijk om je hoofd er bij te houden als je voortdurend wordt gestoord door telefoon, agenda en collega’s. Een verrassende boodschap van Mark Tigchelaar, co-host in de Business Break Podcast #5: de belangrijkste uitdaging bij het focussen zit in uw eigen hoofd…