Alles over veilig werken
Cyberaanvallen kunnen uw bedrijf schaden. Lees over wat ondernemers doen aan cyber security én over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing, malware, ransomware en datalekken.
Onderzoek: mkb omarmt security en zoekt ondersteuning
Mkb-ondernemers beginnen de noodzaak van cyber security nu duidelijk te zien. Volgens onderzoek naar mkb’ers in verschillende landen is de helft van de ondernemers van plan in deze en volgende jaren meer te investeren in cyberbeveiligingsproducten en -diensten. Driekwart van de bedrijven geeft daarbij aan dat zij bij de keuze en bij de implementatie van securitymaatregelen ondersteuning denken nodig te hebben van hun IT-, telecom- of technologieleverancier.
Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’
Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar bovenal heeft uw bedrijf een goede veiligheidscultuur nodig, waarin medewerkers kennen en ernaar handelen. Hoe organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen.
Wat te doen bij phishing in uw bedrijf?
Phishing kan aardig wat schade aanrichten binnen een bedrijf. Bij deze vorm van cybercriminaliteit doet een hacker zich voor als een betrouwbare bron om zo gevoelige informatie van een slachtoffer te stelen. Cybercriminelen kunnen uw bedrijfsnaam ook gebruiken om anderen op te lichten. Welke vormen van phishing zijn er? Hoe gaat u als ondernemer om met phishing? Wie loopt het meeste risico? Lees in dit artikel wat te doen bij phishing.
Hoe herkent u een zakelijke phishingmail?
Cybercriminelen gebruiken valse e-mails om gegevens te stelen of toegang te krijgen tot systemen. Een phishingmail is soms niet van echt te onderscheiden, waardoor het lastig kan zijn om een nepmail te herkennen. Het is daarom belangrijk om alert te zijn. Wat zijn de kenmerken van phishingmail? Hoe kunt u voorkomen dat u in de val trapt? Bekijk in dit artikel verschillende voorbeelden van phishingmails en leer hoe u phishing kunt herkennen.
10 Tips voor het beveiligen van uw zakelijke smartphone
Uw smartphone is al jaren onderdeel van uw zakelijke standaarduitrusting. Tegenwoordig kan alles met de telefoon. Het apparaat staat daardoor vol met bestanden, afbeeldingen, bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens. Hartstikke handig om zoveel informatie bij de hand te hebben, maar hoe zit het met mobiele beveiliging? Wat zijn de risico’s? Hoe waarborgt u de veiligheid van vertrouwelijke gegevens? Lees in dit artikel handige tips voor mobiele beveiliging van uw zakelijke smartphone.
Veilig en noodzakelijk: het belang van sterke wachtwoorden
Wat er kan gebeuren als een organisatie nonchalant omgaat met wachtwoorden, bewijst een voorval bij de gemeente Hof van Twente eind 2020. Nadat het wachtwoord van het beheerdersaccount gewijzigd was in het gemakkelijk te raden ‘Welkom2020’, stonden hackers binnen mum van tijd aan de virtuele poort te rammelen. Gevolg? Grote hoeveelheden data werden gewist, medewerkers konden niet meer inloggen en de dienstverlening van de gemeente kwam plat te liggen. Ook bevatte de gehackte data gegevens van inwoners, die lagen nu op straat. ‘Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt,’ zei de burgemeester. Deze nachtmerrie voorkomen? Neem dan onderstaande tips ter harte.
Naar een veiliger werkomgeving in de cloud
Het sterk toegenomen thuiswerken heeft een impuls gegeven aan cybercrime in de cloud. Zo zagen we daar in 2021 een sterke stijging van het aantal datalekken. Gegevens van miljoenen Nederlanders kwamen op straat te liggen. Zo bevordert u als ondernemer de cloudveiligheid van uw bedrijf en medewerkers.
Pas op voor malware: 5 maal beter beschermd tegen cyberrisico’s
Malware is misschien wel het grootste cyberrisico voor uw bedrijf. Cybercriminelen gebruiken het om uw systemen aan te vallen, gegevens te gijzelen of die rechtstreeks te stelen.En wat is malware eigenlijk? Wat kunt u doen aan anti-malware beveiliging? Het vraagt om bewustwording bij medewerkers, om slimme scans en een veilige manier van werken.
Het belang van IT-beveiliging voor uw mkb-bedrijf (met tips)
IT-beveiliging vraagt om aandacht voor cybersecurity, wifi-beveiliging en bijvoorbeeld software en opslag. Zorg dat uw bedrijf nadenkt over internet security én de juiste maatregelen neemt. De risico’s van cybercrime nemen toe, dus het is belangrijk om u daar sterker tegen te wapenen, zegt consumentenpsycholoog Patrick Wessels. Hij heeft slimme tips.
Wat is NIS2 wetgeving?
Vanaf halverwege 2025 gaat de nieuwe NIS2 richtlijn van kracht, met daarin strengere eisen voor cybersecurity. Hoe ziet deze richtlijn eruit en wat betekent dat voor uw bedrijf? Bekijk onze video waarin de NIS2 richtlijn wordt uitgelegd.
Download het ebook over NIS2
Wat betekenen de de nieuwe regels voor uw organisatie? U leest het in ons informatieve e-book.
Ontvang het e-book
Wat betekent NIS2 voor het MKB?
Ook voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is het goed om zich te verdiepen in de NIS2 richtlijn.
Download het ebook
Op zoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf?
Beveiliging kleinzakelijk
Eenvoudige Jamf app
Toestel, verbinding en data beschermd
Gratis bij zakelijk Unlimited
Beveiliging voor het MKB
Hele keten beveiligd
Schaalbaar
Advies van een expert
Beveiliging voor grootzakelijk
Identificeer risico's
Bescherm uw netwerk
Monitor en detecteer