Alles over veilig werken
Cyberaanvallen kunnen uw bedrijf schaden. Lees over wat ondernemers doen aan cyber security én over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing, malware, ransomware en datalekken.
Techsplainer video: wapen uw bedrijf tegen phishing en malware
Phishing en malware: het zijn onderwerpen die regelmatig in het nieuws voorbij komen. Maar wat is het precies? En waarom is het van belang dat organisaties zich hiertegen wapenen? We leggen het aan u uit in deze techsplainer video.
De nachtmerrie van elke ondernemer: factuurfraude
Wat is factuurfraude en is het schadelijk voor uw bedrijf? We bekijken hoe frauduleuze facturen door de vingers kunnen glippen en uw financiën kunnen aantasten, welke tactieken fraudeurs vaak gebruiken en welke stappen u kunt nemen om het nettoresultaat van uw bedrijf te beschermen.
Techsplainer video: wat NIS2 voor uw bedrijf betekent
Onze samenleving wordt steeds digitaler. Daarmee wordt een veilige digitale infrastructuur steeds belangrijker. Om de maatschappij weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen, heeft de Europese Unie NIS2 wetgeving opgesteld. Wetgeving die mogelijk ook voor uw bedrijf gevolgen heeft. Deze video legt uit hoe het zit, wat NIS2 voor bedrijven betekent en hoe u er zelf mee aan de slag kunt.
Security en NIS2: wat betekenen de nieuwe regels voor uw organisatie?
U doet er alles aan om de mensen, locaties en dingen in uw organisatie op een veilige manier te verbinden. Maar de introductie van de nieuwe NIS2-wetgeving in 2024 zorgt voor veel nieuwe vragen en uitdagingen. Onze nieuwe whitepaper zet de belangrijkste feiten, inzichten én aandachtspunten voor u op een rij.
Veilig en noodzakelijk: het belang van sterke wachtwoorden
Wat er kan gebeuren als een organisatie nonchalant omgaat met wachtwoorden, bewijst een voorval bij de gemeente Hof van Twente eind 2020. Nadat het wachtwoord van het beheerdersaccount gewijzigd was in het gemakkelijk te raden ‘Welkom2020’, stonden hackers binnen mum van tijd aan de virtuele poort te rammelen. Gevolg? Grote hoeveelheden data werden gewist, medewerkers konden niet meer inloggen en de dienstverlening van de gemeente kwam plat te liggen. Ook bevatte de gehackte data gegevens van inwoners, die lagen nu op straat. ‘Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt,’ zei de burgemeester. Deze nachtmerrie voorkomen? Neem dan onderstaande tips ter harte.
Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’
Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar bovenal heeft uw bedrijf een goede veiligheidscultuur nodig, waarin medewerkers kennen en ernaar handelen. Hoe organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen.
#techtalks serie, video 1: kijk eens in het hoofd van uw hacker!
Het is even schrikken. Maar als ook u uw wachtwoorden laat beginnen met een hoofdletter, enkele kleine letters, een of twee cijfers en een uitroepteken, dan zet u de deur voor een hacker open. Want zulke wachtwoorden zijn door een hacker eenvoudig te raden. Dat zegt hacker Edwin van Andel in de eerste aflevering van #techtalks, een serie inspirerende talks van topsprekers over de praktische aspecten van cybersecurity.
Zo weet u welke security beheersmaatregelen u kunt nemen
Oktober is nationale cybersecurity maand, een jaarlijks initiatief waarbij organisaties zich inzetten om kennis te delen rondom cybersecurity. In #techtalks gaf onze Chief Information Security Officer (CISO) Jurre Horsels daarom een inkijk in onze ‘Security First’-strategie, zodat u als ondernemer daarvan kunt leren. In dit artikel leest u hoe u bepaalt welke beheersmaatregelen u het beste kunt nemen voor uw bedrijf en hoe u het beste in deze maatregelen kunt investeren.
8 varianten op MITM-aanval: laat de man-in-the-middle u niet foppen
Een man-in-the-middle (MITM)-aanval is een type cyberaanval waarbij de aanvaller de communicatie tussen twee partijen onderschept om hen te doen geloven dat zij rechtstreeks met elkaar communiceren. De aanvaller neemt de controle over de communicatiesessie over door het verkeer tussen de twee partijen te onderscheppen, te controleren en te manipuleren. Vervolgens kan deze elk van de partijen misleiden door het wijzigen of verzenden van valse berichten zonder dat een van de partijen het weet. Dit artikel laat u zien hoe u zo'n geraffineerde MITM-aanval kunt herkennen – tuin er niet in!
Wat is NIS2 wetgeving?
Vanaf halverwege 2025 gaat de nieuwe NIS2 richtlijn van kracht, met daarin strengere eisen voor cybersecurity. Hoe ziet deze richtlijn eruit en wat betekent dat voor uw bedrijf? Bekijk onze video waarin de NIS2 richtlijn wordt uitgelegd.
Download het ebook over NIS2
Wat betekenen de de nieuwe regels voor uw onderneming? U leest het in ons informatieve e-book over NIS2 bij grotere bedrijven.
Ontvang het e-book
Wat betekent NIS2 voor het MKB?
Ook voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is het goed om zich te verdiepen in de NIS2 richtlijn.
Download het ebook
Op zoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf?
Beveiliging kleinzakelijk
Eenvoudige Jamf app
Toestel, verbinding en data beschermd
Gratis bij zakelijk Unlimited
Beveiliging voor het MKB
Hele keten beveiligd
Schaalbaar
Advies van een expert
Beveiliging voor grootzakelijk
Identificeer risico's
Bescherm uw netwerk
Monitor en detecteer