Het is cybersecurity maand
De hele maand oktober staat wereldwijd in het teken van awareness voor cybersecurity. Daarom vindt u hier tips en artikelen van Vodafone Business hoe uw bedrijf te beschermen tegen bedreigingen zoals malware, ransomware en datalekken.
Hoe herkent u een zakelijke phishingmail?
Cybercriminelen gebruiken valse e-mails om gegevens te stelen of toegang te krijgen tot systemen. Een phishingmail is soms niet van echt te onderscheiden, waardoor het lastig kan zijn om een nepmail te herkennen. Het is daarom belangrijk om alert te zijn. Wat zijn de kenmerken van phishingmail? Hoe kunt u voorkomen dat u in de val trapt? Bekijk in dit artikel verschillende voorbeelden van phishingmails en leer hoe u phishing kunt herkennen.
10 Tips voor het beveiligen van uw zakelijke smartphone
Uw smartphone is al jaren onderdeel van uw zakelijke standaarduitrusting. Tegenwoordig kan alles met de telefoon. Het apparaat staat daardoor vol met bestanden, afbeeldingen, bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens. Hartstikke handig om zoveel informatie bij de hand te hebben, maar hoe zit het met mobiele beveiliging? Wat zijn de risico’s? Hoe waarborgt u de veiligheid van vertrouwelijke gegevens? Lees in dit artikel handige tips voor mobiele beveiliging van uw zakelijke smartphone.
Veilig en noodzakelijk: het belang van sterke wachtwoorden
Wat er kan gebeuren als een organisatie nonchalant omgaat met wachtwoorden, bewijst een voorval bij de gemeente Hof van Twente eind 2020. Nadat het wachtwoord van het beheerdersaccount gewijzigd was in het gemakkelijk te raden ‘Welkom2020’, stonden hackers binnen mum van tijd aan de virtuele poort te rammelen. Gevolg? Grote hoeveelheden data werden gewist, medewerkers konden niet meer inloggen en de dienstverlening van de gemeente kwam plat te liggen. Ook bevatte de gehackte data gegevens van inwoners, die lagen nu op straat. ‘Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt,’ zei de burgemeester. Deze nachtmerrie voorkomen? Neem dan onderstaande tips ter harte.
Cybersecurity stappenplan: zo pakken zzp’ers en het mkb dat aan
Ook zzp’ers en het mkb krijgen steeds vaker te maken met beveiligingsrisico’s. Hoe verbetert u de digitale en virtuele beveiliging? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Het valt niet mee om er de vinger op te leggen. Daarom helpen we u op weg met een cybersecurity stappenplan, speciaal voor zzp’ers en het mkb.
Naar een veiliger werkomgeving in de cloud
Het sterk toegenomen thuiswerken heeft een impuls gegeven aan cybercrime in de cloud. Zo zagen we daar in 2021 een sterke stijging van het aantal datalekken. Gegevens van miljoenen Nederlanders kwamen op straat te liggen. Zo bevordert u als ondernemer de cloudveiligheid van uw bedrijf en medewerkers.
Is uw bedrijf beveiligd tegen cyberaanvallen? Doe de scan!
Niet of te weinig investeren in cloudsecurity is geen optie meer. De kans op incidenten is daarvoor veel te groot geworden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een scan ontwikkeld die binnen tien minuten de digitale veiligheid beoordeelt aan de hand van de van veilig digitaal ondernemen. Plus: tips om de beveiliging op te schroeven.
Special: connectiviteit & veiligheid moeten hand in hand
Het is een bedrijfstak die ieder jaar met maar liefst 15 procent groeit. Die erin slaagt om heel knappe koppen aan zich te binden en die toegang heeft tot de modernste technieken. Nee, het gaat hier niet over sociale media of streamingdiensten. Een van de snelst groeiende sectoren ter wereld is : de bestrijding van cybercriminaliteit. VodafoneZiggo biedt klanten meer dan alleen stabiele en veilige communicatienetwerken. Connectiviteit en veiligheid gaan immers hand in hand, zo benadrukken Rien Mustert en Joost van Oord namens VodafoneZiggo in een KIJK-special over cybersecurity.
Bescherm uw bedrijf tegen een DDoS-aanval: 5 praktische tips
Het aantal DDoS-aanvallen op bedrijven neemt snel toe, zo signaleert onder meer de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). Dus denkt u dat uw bedrijf te maken heeft met een aanval door cybercriminelen? Of wilt u zich goed voorbereiden en beschermen tegen een DDoS-aanval? Voorkom dat u net als collega-bedrijven slachtoffer wordt. Of zorg ervoor dat u dit op tijd herkent, om de schade te beperken.
Pas op voor malware: 5 maal beter beschermd tegen cyberrisico’s
Malware is misschien wel het grootste cyberrisico voor uw bedrijf. Cybercriminelen gebruiken het om uw systemen aan te vallen, gegevens te gijzelen of die rechtstreeks te stelen.En wat is malware eigenlijk? Wat kunt u doen aan anti-malware beveiliging? Het vraagt om bewustwording bij medewerkers, om slimme scans en een veilige manier van werken.
Wat is NIS2 wetgeving?
Vanaf halverwege 2025 gaat de nieuwe NIS2 richtlijn van kracht, met daarin strengere eisen voor cybersecurity. Hoe ziet deze richtlijn eruit en wat betekent dat voor uw bedrijf? Bekijk onze video waarin de NIS2 richtlijn wordt uitgelegd.
Download het ebook over NIS2
Wat betekenen de de nieuwe regels voor uw organisatie? U leest het in ons informatieve e-book.
Ontvang het e-book
Wat betekent NIS2 voor het MKB?
Ook voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is het goed om zich te verdiepen in de NIS2 richtlijn.
Download het ebook
Op zoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf?
Beveiliging kleinzakelijk
Eenvoudige Jamf app
Toestel, verbinding en data beschermd
Gratis bij zakelijk Unlimited
Beveiliging voor het MKB
Hele keten beveiligd
Schaalbaar
Advies van een expert
Beveiliging voor grootzakelijk
Identificeer risico's
Bescherm uw netwerk
Monitor en detecteer