Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Het is cybersecurity maand

De hele maand oktober staat wereldwijd in het teken van awareness voor cybersecurity. Daarom vindt u hier tips en artikelen van Vodafone Business hoe uw bedrijf te beschermen tegen bedreigingen zoals malware, ransomware en datalekken.

Het belang van IT-beveiliging voor uw mkb-bedrijf (met tips)

IT-beveiliging vraagt om aandacht voor cybersecurity, wifi-beveiliging en bijvoorbeeld software en opslag. Zorg dat uw bedrijf nadenkt over internet security én de juiste maatregelen neemt. De risico’s van cybercrime nemen toe, dus het is belangrijk om u daar sterker tegen te wapenen, zegt consumentenpsycholoog Patrick Wessels. Hij heeft slimme tips.

Datalekken: liever voorkomen dan genezen (met tips en checklist)

In 2020 steeg het aantal meldingen van datalekken met 30 procent; ook in 2021 groeide het aantal datalekken als gevolg van cybercrime sterk. Wat is een datalek, wat zijn de risico’s en hoe verkleint u de kans dat uw organisatie hierdoor wordt getroffen? Een artikel boordevol informatie en tips, plus een stappenplan voor als zich bij uw organisatie onverhoopt een datalek voordoet. 

Wat is een VPN en wat kan het voor uw bedrijf betekenen?

Het beschermen van gevoelige informatie wordt lastiger zodra u buiten uw bedrijfsnetwerk treedt. Virtual Private Networks (VPN’s) zijn ontworpen om u en uw bedrijf veilig online te laten surfen. Lees onze mini-gids om alles te weten te komen wat u moet weten over zakelijke VPN's.

INretail luidt noodklok: “Meer aandacht voor cyberveiligheid retail”

Vier op de tien ondernemers in het mkb beoordeelt de IT-kennis binnen het bedrijf laag tot zeer laag. Dat meldt branchevereniging INretail (15.000 leden in de non-food retail) op basis van eigen onderzoek. Het onderzoek laat zien dat ruim 70 procent van de aangesloten ondernemers wel eens te maken heeft gehad met online criminaliteit. 

Cyberaanval Van Diepen: vallen, opstaan en door

Loonbedrijf Van Diepen uit het West-Friese Spanbroek werd in juli 2020 getroffen door een cyberaanval. Mede-eigenaar Jack van Diepen vertelt over de hack, het hersteltraject, de schade, de doorgevoerde security-verbeteringen en de geleerde lessen. “Ineens ben je alle grip kwijt. Het kost tijd om na zo’n stressvolle periode het vertrouwen te hervinden. Toch voel ik me alweer een stuk veiliger. Er staat nu een stevig digitaal hek om ons bedrijf.”

Deze ondernemers hebben een cyberaanval meegemaakt. Hoe ging dat in zijn werk?

Je wilt er als ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat je geen toegang meer hebt tot jouw bedrijfsgegevens en dat criminelen losgeld eisen. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Het goede nieuws is dat mkb-bedrijven zich in 5 stappen uitstekend tegen cybercrime kunnen beschermen.

Drie MKB’ers over cyberaanvallen: schok, onmacht, schaamte

Je wilt er als MKB-ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat bedrijfsgegevens zijn versleuteld en dat criminelen losgeld eisen. Het besef dat het probleem niet zomaar weggaat, slaat in als een bom. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Over de schok, de onmacht en ook over de schaamte: zij wilden alleen anoniem hun verhaal doen. Het goede nieuws is dat MKB’ers zich tegen cybercrime kunnen beschermen.

Opeens is je modezaak getroffen door ransomware (video en e-book)

De schrik slaat je om het hart: mijn zaak, slachtoffer van cybercriminelen? Jazeker, het gebeurt ook mkb-ondernemers. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 30 mkb-bedrijven het afgelopen jaar daadwerkelijk geraakt is door ransomware waarbij gevraagd is om losgeld te betalen. Dat zijn meer dan 50.000 bedrijven! Winkelier Rico Nieuwenhuijse van Rico Moda in Goes vertelt over de ransomware aanval die zijn zaak trof. Vodafone Business security-expert Joost van Oord geeft tips: “Ga niet achterover hangen. Onderneem actie.”

Zes maal goed beschermd tegen cyberaanvallen - met Trend Micro

Hoe kunt u uw bedrijf vlot en effectief beschermen tegen cyberaanvallen? Worry-Free Services van Trend Micro helpt u zaken als phishing of malware, effectief en efficiënt te pareren. Bovendien krijgt u tools om een eventuele aanval te onderzoeken en de schade te herstellen. In deze white paper vertellen wij hoe dat werkt en wat de zes voordelen zijn van de Worry-Free Services.

Wat is NIS2 wetgeving?

Vanaf halverwege 2025 gaat de nieuwe NIS2 richtlijn van kracht, met daarin strengere eisen voor cybersecurity. Hoe ziet deze richtlijn eruit en wat betekent dat voor uw bedrijf? Bekijk onze video waarin de NIS2 richtlijn wordt uitgelegd. 

Veilig Werken: lees er alles over

Download het ebook over NIS2

Wat betekenen de de nieuwe regels voor uw organisatie? U leest het in ons informatieve e-book.

Wat betekent NIS2 voor het MKB?

Ook voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is het goed om zich te verdiepen in de NIS2 richtlijn.

De voorkant van het ebook over NIS2

Op zoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf?

Kleinbedrijf

Beveiliging kleinzakelijk

 Eenvoudige Jamf app
 Toestel, verbinding en data beschermd
 Gratis bij zakelijk Unlimited

MKB

Beveiliging voor het MKB

 Hele keten beveiligd
 Schaalbaar
 Advies van een expert

Grootbedrijf

Beveiliging voor grootzakelijk

 Identificeer risico's
 Bescherm uw netwerk
 Monitor en detecteer