Alles over veilig werken
Cyberaanvallen kunnen uw bedrijf schaden. Lees over wat ondernemers doen aan cyber security én over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing, malware, ransomware en datalekken.
Cybercrime-bewuste medewerker, hoeksteen van uw security
Bijna 90% van de datalekken gebeurt door fouten van mensen. Ontdek hoe eenvoudige gewoonten kunnen leiden tot grote bedreigingen, waarom het begrip van uw team essentieel is en waarom cyberbeveiligingstraining uw beste verdediging is.
Waar moet u op letten als u investeert in antivirus software?
Phishing-zwendel, Trojaanse paarden, ransomware… met al deze dreigingen is het zaak dat u cybercriminelen een stap voor blijft. Wij leggen uit wat de verschillende bedreigingen zijn en hoe u de juiste antivirussoftware kiest om uw bedrijf te beschermen.
Zo bouwt u een sterke human firewall
Optimale cybersecurity is het resultaat van drie pijlers: beleid, techniek en mensen. Hoe goed de beveiliging in uw organisatie ook geregeld is, uw medewerkers kunnen met één klik op een link in een verdachte mail of een te simpel wachtwoord een gat slaan in uw verdediging. Het kunnen detecteren, herkennen en reageren op gevaren is daarom van cruciaal belang. Met de adviezen in dit artikel vergroot u de cyber awareness onder medewerkers en bouwt u aan de hand van 5 tips een sterke human firewall.
Techsplainer video: wat NIS2 voor uw bedrijf betekent
Onze samenleving wordt steeds digitaler. Daarmee wordt een veilige digitale infrastructuur steeds belangrijker. Om de maatschappij weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen, heeft de Europese Unie NIS2 wetgeving opgesteld. Wetgeving die mogelijk ook voor uw bedrijf gevolgen heeft. Deze video legt uit hoe het zit, wat NIS2 voor bedrijven betekent en hoe u er zelf mee aan de slag kunt.
Security en NIS2: wat betekenen de nieuwe regels voor uw organisatie?
U doet er alles aan om de mensen, locaties en dingen in uw organisatie op een veilige manier te verbinden. Maar de introductie van de nieuwe NIS2-wetgeving in 2024 zorgt voor veel nieuwe vragen en uitdagingen. Onze nieuwe whitepaper zet de belangrijkste feiten, inzichten én aandachtspunten voor u op een rij.
#techtalks serie, video 1: kijk eens in het hoofd van uw hacker!
Het is even schrikken. Maar als ook u uw wachtwoorden laat beginnen met een hoofdletter, enkele kleine letters, een of twee cijfers en een uitroepteken, dan zet u de deur voor een hacker open. Want zulke wachtwoorden zijn door een hacker eenvoudig te raden. Dat zegt hacker Edwin van Andel in de eerste aflevering van #techtalks, een serie inspirerende talks van topsprekers over de praktische aspecten van cybersecurity.
8 varianten op MITM-aanval: laat de man-in-the-middle u niet foppen
Een man-in-the-middle (MITM)-aanval is een type cyberaanval waarbij de aanvaller de communicatie tussen twee partijen onderschept om hen te doen geloven dat zij rechtstreeks met elkaar communiceren. De aanvaller neemt de controle over de communicatiesessie over door het verkeer tussen de twee partijen te onderscheppen, te controleren en te manipuleren. Vervolgens kan deze elk van de partijen misleiden door het wijzigen of verzenden van valse berichten zonder dat een van de partijen het weet. Dit artikel laat u zien hoe u zo'n geraffineerde MITM-aanval kunt herkennen – tuin er niet in!
Overal veilig werken: 5 tips voor de zomer - en voor de workation
De zon schijnt, werkt u ook graag lekker buiten? Het aantal medewerkers dat opteert voor een ‘workation’ in eigen land of elder neemt elk jaar toe. Uiteraard is het belangrijk dat medewerkers overal veilig werken. Want wist u dat hackers organisaties het vaakst binnendringen via de apparaten van die overal werkende collega’s? We schetsen daarom de belangrijkste opties voor een . En: mocht u als werknemer dromen van werken vanaf een zwoele, mediterrane locatie, regel het dan goed met uw werkgever.
Webinar Cybersecurity: connected zijn, maar dan wel veilig
‘Altijd connected’; 24/7 online en overal toegang tot uw bedrijfs- en/of leeromgeving. En dan vooral: veilig! Dat was de kern van het veelbezochte Webinar Cybersecurity van Vodafone Business. Bekijk het webinar met deskundige en boeiende sprekers – onder wie een ethical hacker die zijn geheimen prijs geeft – hier terug.
Wat is NIS2 wetgeving?
Vanaf halverwege 2025 gaat de nieuwe NIS2 richtlijn van kracht, met daarin strengere eisen voor cybersecurity. Hoe ziet deze richtlijn eruit en wat betekent dat voor uw bedrijf? Bekijk onze video waarin de NIS2 richtlijn wordt uitgelegd.
Download het ebook over NIS2
Wat betekenen de de nieuwe regels voor uw organisatie? U leest het in ons informatieve e-book.
Ontvang het e-book
Wat betekent NIS2 voor het MKB?
Ook voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is het goed om zich te verdiepen in de NIS2 richtlijn.
Download het ebook
Op zoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf?
Beveiliging kleinzakelijk
Eenvoudige Jamf app
Toestel, verbinding en data beschermd
Gratis bij zakelijk Unlimited
Beveiliging voor het MKB
Hele keten beveiligd
Schaalbaar
Advies van een expert
Beveiliging voor grootzakelijk
Identificeer risico's
Bescherm uw netwerk
Monitor en detecteer